V Štiavnici otvorili prvé bistro svojho druhu, ľudia za ním cestujú z celého Slovenska aj zahraničia
- Manželský pár z Ukrajiny sa usadil v Banskej Štiavnici, aby sem priniesli to, čo tu roky chýbalo
- Nadia a Andriy sa odhodlali na otvorenie vôbec prvej vegánskej reštaurácie v meste umenia
- Ľudia sú nielen kvôli ich jedlu ochotní pravidelne cestovať aj zo vzdialených miest
- Manželský pár z Ukrajiny sa usadil v Banskej Štiavnici, aby sem priniesli to, čo tu roky chýbalo
- Nadia a Andriy sa odhodlali na otvorenie vôbec prvej vegánskej reštaurácie v meste umenia
- Ľudia sú nielen kvôli ich jedlu ochotní pravidelne cestovať aj zo vzdialených miest
Nadia aj Andriy pred vstupom do biznisu s vegánskymi špecialitami študovali na ekonomickej vysokej škole a neskôr sa venovali prevažne obchodným činnostiam. Nadia však tvrdí, že vždy vedela, že jedného dňa chce viesť vlastný biznis.
„Vždy sme radi skúšali nové a kvalitné jedlá, páčili sa nám podniky, ktoré mali dušu a obľubujeme ‚iné’ gastro. Voľba bola preto jasná,“ opisuje vznik bistra Lemberg jeho zakladateľka.
Názov Lemberg pritom nie je náhodný, je priamym odkazom na historické označenie ich rodného mesta Ľvov, keďže obaja pochádzajú z Ukrajiny.
Andriy tvrdí, že už dlhé roky po celom svete vyhľadávajú podniky, ktoré majú unikátnu myšlienku a vyvolávajú v ľuďoch emóciu. Boli preto odhodlaní niečo podobné predstaviť aj ľuďom na strednom Slovensku.
Priznávajú, že spočiatku mali obavy, no vedeli, že tie majú ľudia zrejme vždy, keď sa pustia do nového podnikania. Bolo to o to ťažšie, že rozbiehali projekt v malom meste, ako je Banská Štiavnica, a navyše v tak špecifickom segmente, ako je vegánska reštaurácia.
„Nevedeli sme, akú to bude mať odozvu u ľudí, keďže veľa Slovákov stále vníma vegánov tak, že sú to nejakí alternatívni týpci s dredmi, ktorí jedia okrem trávy aj tofu a namiesto zmrzliny ľad.“
Andriy tvrdí, že z hľadiska podnikania by bolo určite najefektívnejšie vlastniť reštauráciu pre „všežravcov“. Manželia si však od začiatku dali za cieľ priniesť na stredné Slovensko vyladené vegánske jedlo, z ktorého bude mať človek zážitok.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Pôvodom Ukrajinci zobrali všetky našetrené peniaze a vrazili ich do vlastného bistra
- Oplatí sa podnikať na Slovensku? Ich inšpiratívny príbeh hovorí za všetko
- Ich podnik v malebnej Banskej Štiavnici sa ale nevyhol negatívnym komentárom od anonymov
- Ako reagovali? Možno si ich reakciu vezmeš za svoju
- V článku sa dozvieš aj to, čo si naozaj myslia o slovenských zákazníkoch a v čom vidia náš veľký problém
- Všetko a omnoho viac sa dozvieš po odomknutí textu
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy