V Taliansku kúpili pec a za 50-tisíc eur si v Košiciach stvorili „slovenský Neapol“
- Samuel celý jeho profesijný život zasvätil gastru, kde pôsobil hlavne v obsluhe
- Gastro ho podľa jeho slov bavilo už odmala a vždy vedel, že sa mu chce venovať aj v dospelosti
- Samuel celý jeho profesijný život zasvätil gastru, kde pôsobil hlavne v obsluhe
- Gastro ho podľa jeho slov bavilo už odmala a vždy vedel, že sa mu chce venovať aj v dospelosti
Samuel si preto spolu s jeho 30-ročnou priateľkou Claudiou založil projekt ClaSa, ktorý do Košíc prináša pravú pizzu ako z talianskeho Neapola. Claudia pritom pochádza z úplne iného pracovného prostredia, korporátneho, avšak tento aspekt sa neukázal ako príťaž, skôr naopak.
Prvotná investícia do reštaurácie predstavovala sumu v hodnote 50 000 eur, kde najvyššiu položku tvorila neapolská pizza pec, ktorú prezývajú Felicita. Mladý pár si pre ňu dokonca bol priamo v Taliansku. Ide zároveň o prvok, na ktorom postavili ich koncept.
„Väčšiu časť finančných prostriedkov som získal od dlhoročného priateľa z detstva, ktorý veril v moje schopnosti a dôveroval môjmu nápadu, časť nákladov sme čerpali z vlastných zdrojov.“
„Prepočty návratnosti máme, očakávania by boli, avšak gastro považujem za krehký segment v rámci podnikania, a tak nechcem predbiehať a vyslovovať závery. Nešiel som do nášho projektu s primárnym cieľom zisku, je to o vášni.“
Je tiež rád, že energetická kríza sa ich zatiaľ výraznejšie nedotkla, čo však pociťujú, je zvyšovanie cien surovín od dodávateľov, niekedy aj na týždennej báze. Zatiaľ k navyšovaniu cien ich pizze síce nemuseli pristúpiť, avšak sú si vedomí, že v novom roku ich to určite neminie.
„Dôverovali sme a stále dôverujeme nášmu projektu, každú pochvalu od zákazníkov berieme s úctou a pokorou. Kto neskúsi, nevie, my sme skúsili a pevne veríme, že to nikdy neoľutujeme. ClaSa je jednoducho splnenie detského sna.“
Samuel zároveň priznáva, že začiatky podnikania boli spojené aj so značným rešpektom z nového a nepoznaného. „Avšak naše presvedčenie a entuziazmus založiť si vlastné podnikanie v oblasti gastra nás hnali dopredu.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Samuel pracuje pri peci ako pizzaiolo a Claudia sa venuje obsluhe
- Do Metropoly východu priniesli koncept pizzerie, aký tu nemá problém sa uživiť
- V ponuke majú nadýchanú pizzu s pripálenými okrajmi
- Je presne taká, akú by si si vedel objednať aj v Neapole
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom