V Trnave nájdeš bistro, ktoré robí z mäsožravcov závislákov na vegánskom jedle

  • 217 päť hviezdičkových recenzií napovedá, že v bistre Forky's vedia ako na svojich zákazníkov naozaj zapôsobiť
  • Ich jedlo hrá farbami a skvelými ingredienciami zabalenými len v ekologických obaloch
  • Ak by niekto chcel presvedčiť zarytého mäsožravca o skvelej chuti vegánskeho jedla, Forky's je ideálnym miestom
fokas
Forky's, Forky's Trnava
  • 217 päť hviezdičkových recenzií napovedá, že v bistre Forky's vedia ako na svojich zákazníkov naozaj zapôsobiť
  • Ich jedlo hrá farbami a skvelými ingredienciami zabalenými len v ekologických obaloch
  • Ak by niekto chcel presvedčiť zarytého mäsožravca o skvelej chuti vegánskeho jedla, Forky's je ideálnym miestom

Zakladateľom úspešného konceptu Forky’s, ktorý vznikol v roku 2015 v Brne, je Luboš Vidlička. Do Trnavy ho však priniesla Martina Domoráková, ktorá je majiteľkou nedávno otvorenej slovenskej frančízy.

Majiteľ Luboš Vidlička sa vo svojom živote venoval množstvu rôznych oborov, no k vytvoreniu Forky’s ho priviedlo poznanie o naozajstnom stave chovu, prepravy a konečnom zabití zvierat v dobe, kedy pre jednu gastro prevádzku pripravovali ponuku zo surovín od lokálnych farmárov. Nedalo mu to a na trh priniesol unikátny koncept bistra, ktorý žne veľký úspech nielen u vegánov či vegetariánov.

https://www.facebook.com/forkystrnava/photos/a.129308837744477/136532113688816/?type=3&theater

Narozdiel od množstva súčasných podnikov, Forky’s ponúka 100 % rastlinné a chuťovo bohaté jedlá, ktoré uspokoja aj ľudí holdujúcim steakom. Toto vegánske bistro sa nesie v znamení moderného štýlu, ktorý sa odráža nielen na interiéri, ale aj na prevedení jedál, ktoré človeka lákajú už na prvý pohľad.

https://www.facebook.com/forkystrnava/photos/a.129308837744477/278283842846975/?type=3&theater

Forky’s filozofiu dopĺňa aj ekologické smerovanie a plastové obaly tu budeš hľadať len márne. Všetko jedlo sa balí len do biologicky rozložiteľných obalov vyrobených z rastlín. Ide o unikátny PLA materiál z rastlinnej biomasy, na ktorých kúpou by mali uvažovať všetky uvedomelé reštaurácie.

„Je dôležité vyvíjať tlak na všetky podniky, ktoré sa aspoň trochu zaujímajú o prírodu, aby tieto obaly používali. Až potom môžu klesnúť ich ceny, práve vďaka rozšíreniu bio-plastových obalov. Sme na začiatku veľkých zmien, tie sa ale dejú krok po kroku a toto je pre nás ďalší z nich. K jej realizácii však potrebujeme podporu ľudí.“

https://www.facebook.com/forkystrnava/photos/a.129308837744477/288821271793232/?type=3&theater

Po Brne či Prahe prišlo Forky’s do Trnavy vo veľkom štýle. Plnochutné vegánske špeciality si tu vyžiadali ľudia.

„Záujemcovia o frančízu nás kontaktovali sami a spoločne sme si zdôvodnili, že je toto miesto pre našu značku veľmi vhodné. Na Slovensku začíname jednať s niektorými ďalšími záujemcami,“ opisuje expanziu Vidlička pre Startitup.

„Podobný koncept nám už dávno lietal mysľou z osobných dôvodov a zároveň sme cítili, že ľudia v Trnave sú priaznivo naklonení niečomu podobnému. Keď sme však spoznali myšlienku českého bistra Forky’s, voľba bola jasná,“ hovorí Martina.

https://www.facebook.com/forkystrnava/photos/a.129308837744477/316980175644008/?type=3&theater

Momentálne asi najväčším hitom, ktorý nepoteší len zarytého vegána, sú takzvané Superbowls – veľká miska plná nutrične hodnotných ingrediencií. V tomto prípade si dokonca môžeš zvoliť aj vlastnú kombináciu rôznych prísad a chutí.

A čo je podľa majiteľov Forky’s kľúčovým faktorom úspechu v gastro biznise?

„Rovnako ako v akomkoľvek inom obore, preferujeme otvorené a férové správanie a dohody podporené v našom prípade úžasnou myšlienkou, ktorá má za cieľ zmeniť myslenie a zodpovednosť v mnohých nečakaných súvislostiach.“

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá