V týchto podnikoch sa naješ čerstvo, kvalitne a hlavne výhodne

  • Čerstvé potraviny sú základom skvelého gastroprojektu
  • My sme vybrali tie najlepšie, ktoré čerstvosť kombinujú s férovou cenou
reprofoto: Instagram/dzelato.sk,halftime.restaurant
  • Čerstvé potraviny sú základom skvelého gastroprojektu
  • My sme vybrali tie najlepšie, ktoré čerstvosť kombinujú s férovou cenou

Slovensko prekvitá skvelým gastrom a okrem snežienok sa na povrch dostávajú aj stále novšie a novšie projekty z tohto segmentu. Je ich už tak veľa, že jeden človek by sa v nich len ťažko zorientoval. Aj preto sme pre teba vybrali prehľad tých najlepších reštaurácií, kde sa naješ rýchlo, lacno, kvalitne, ale hlavne chutne. 

Half time

Na Národnom futbalovom štadióne v srdci Tehelného poľa v Bratislave vyrástol rodinný podnik s názvom Half Time. Nejde o žiadnu „posh“ reštauráciu, ale jednoducho miesto, kde si dáš aj klasické jedlá, z ktorých prevedenia nebudeš sklamaný.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HALF TIME (@halftime.restaurant)

Majiteľ reštaurácie je Ľuboš Bittner, ktorý pred vstupom do gastrobiznisu pracoval v celkom inom odvetví. Dlhé roky podnikal v stavebníctve, no ako sám hovorí, mať vlastnú reštauráciu bolo jeho celoživotným snom. Než začal podnikať, nemal nasadené ružové okuliare, no priznáva, že realita ho celkom zaskočila.

Ceny jedál sa tu pohybujú okolo 15 eur. Dať si môžeš napríklad veľmi obľúbené hovädzie líčka na omáčke z červeného vína s koreňovou zeleninou a zemiakovou kašou.

Inside 

Po tom, čo Rusko napadlo nášho suseda, musela Aľona so sestrou utiecť na Slovensko. Ale nevzdali sa a rozhodli sa otvoriť reštauráciu plnú tolerancie a poctivého aj chutného jedla. Ide o vyslovene sídliskovú reštauráciu s potenciálom na obedových zákazníkov z okolitých business centier a večere aj víkendy pre rodiny z okolitých domov.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa INSIDE RESTAURANT BRATISLAVA (@inside.rest)

Ceny jedál sa tu pohybujú v rozmedzí 10 – 20 eur. V ponuke majú naozaj pestrú škálu jedál. Nesmú chýbať raňajkové klasiky, hlavné jedlá, ako je napríklad dusené jahňacie lýtko, ale aj sladké dezerty. Je celkom nespochybniteľný fakt, že po návšteve tejto prevádzky budú tvoje chuťové poháriky tancovať. 

Dželato

Bez zmrzliny by to nebolo predsa ono. Preto sme pre teba vybrali úplne čerstvú novinku na slovenskom trhu. Ponuku práškovej zmrzliny jednoznačne nenájdeš v najnovšom gelato projekte v Bratislave. Ide o poctivú, slovenskú remeselnú zmrzlinu. Stojí za ňou Peter Matuščík, Gelato Chef/hlavný zmrzlinár.

Peter pôsobí ako technológ pre jednu z najväčších zmrzlinárskych spoločností na svete.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dželato (@dzelato.sk)

Zmrzlina a vegánsky sorbet tejto značky sú dostupné aj v tégliku, rodinnom balení či v balení ideálnom na predaj v kaviarni alebo na festivaloch. Dostaneš ju napríklad aj v trnavskej kaviarni Botanika, za ktorou stojí tím projektu Cukrári.sk, ktorého je Peter Matuščík taktiež súčasťou.

PoPichi

V epicentre bratislavského nočného života môžeš zažiť pomerne čerstvú prevádzku s rôznymi druhmi streetfoodu. Ich názov je naozaj trúfalý a niektorí by povedali, že až na hrane. Streetfood PoPichi pritom založili kuchári s dlhoročnými skúsenosťami.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PoPichi Street Kitchen (@popichi_street_kitchen)

Ide o čisto mäsový koncept zameraný na kvalitné suroviny, ich poctivú vlastnú prípravu, netradičné dipy (taktiež z vlastnej dielne) a možnosť kombinovania všetkého so všetkým. Každý zákazník si môže vyskladať svoju porciu jedla presne tak, ako to akurát cíti.

V praxi to znamená, že ak máš chuť na poriadne trhané, môžeš si ho vychutnať v poctivom lepeňáku, bejgli, ako hot-dog alebo len tak s hranolkami. Vyberieš si vlastnú omáčku a pridáš toľko druhov „extras“, koľko len zvládneš.

Nhabe bistro

Nhabe je na slovenskom trhu už dlhší čas, ale taktiež by sme ich neradi zabudli zaradiť do výberu za tento mesiac. Ide o projekt mladého podnikateľa menom Nam Van Nguyen a jeho spoločníkov, ktorí otvorili jednu prevádzku v Martine, a ich najnovší počin sa nachádza v srdci Banskej Bystrice. 

tržnica
zdroj: Startitup/Matej Hlbočan

Banská Bystrica na reštauráciu, ako je táto, čakala dlho a konečne sa dočkala. Ide o autentický zážitok vietnamskej kultúry a hlavne chuti. Ich ponuka je celkom pestrá a kombinovať môžeš rôzne typy rezancov spolu s odlišnými druhmi príloh a mäsa.

V závere si vyberie naozaj hocikto. Cenovo patria určite k tým dostupnejším podnikom a za otestovanie určite stoja.

Bowlicheck

Poké bolo ešte pred pár rokmi na Slovensku dosť neznáme jedlo. Dostalo sa však viac do Európy a, samozrejme, aj na Slovensko. Dnes si už toto trendy jedlo môžeš dopriať hneď v niekoľkých podnikoch a neoľutuješ. Na tento obľúbený pokrm stavil aj projekt s názvom Bowlicheck.

zdroj: Bowlicheck

Najobľúbenejší bowlicheck v ich ponuke je momentálne Rice chicken teriyaki bowl, ktorý má 400 gramov. Obsahuje kuracie stripsy v sladkej teriyaki omáčke, farebný sezam, jazmínovú ryžu, sójovú omáčku, miešaný šalát s mungo klíčkami a mnoho ďalšieho.

To však nie je jediná možnosť a človek si tu dozaista vyberie to, na čo má akurát chuť. Chceli priniesť ľuďom kvalitné jedlo za férovú sumu, a to sa im aj podarilo. Všetky tieto misky si totiž môžeš kúpiť za sympatických 8,9 eur.

Čítajte viac z kategórie: Food biznis

Zdroje: archív SIU, archív SIU, archív SIU, archív SIU

Najnovšie videá

Trendové videá