V týchto podnikoch sa naješ čerstvo, kvalitne a hlavne výhodne
- Čerstvé potraviny sú základom skvelého gastroprojektu
- My sme vybrali tie najlepšie, ktoré čerstvosť kombinujú s férovou cenou
- Čerstvé potraviny sú základom skvelého gastroprojektu
- My sme vybrali tie najlepšie, ktoré čerstvosť kombinujú s férovou cenou
Slovensko prekvitá skvelým gastrom a okrem snežienok sa na povrch dostávajú aj stále novšie a novšie projekty z tohto segmentu. Je ich už tak veľa, že jeden človek by sa v nich len ťažko zorientoval. Aj preto sme pre teba vybrali prehľad tých najlepších reštaurácií, kde sa naješ rýchlo, lacno, kvalitne, ale hlavne chutne.
Half time
Na Národnom futbalovom štadióne v srdci Tehelného poľa v Bratislave vyrástol rodinný podnik s názvom Half Time. Nejde o žiadnu „posh“ reštauráciu, ale jednoducho miesto, kde si dáš aj klasické jedlá, z ktorých prevedenia nebudeš sklamaný.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Majiteľ reštaurácie je Ľuboš Bittner, ktorý pred vstupom do gastrobiznisu pracoval v celkom inom odvetví. Dlhé roky podnikal v stavebníctve, no ako sám hovorí, mať vlastnú reštauráciu bolo jeho celoživotným snom. Než začal podnikať, nemal nasadené ružové okuliare, no priznáva, že realita ho celkom zaskočila.
Ceny jedál sa tu pohybujú okolo 15 eur. Dať si môžeš napríklad veľmi obľúbené hovädzie líčka na omáčke z červeného vína s koreňovou zeleninou a zemiakovou kašou.
Inside
Po tom, čo Rusko napadlo nášho suseda, musela Aľona so sestrou utiecť na Slovensko. Ale nevzdali sa a rozhodli sa otvoriť reštauráciu plnú tolerancie a poctivého aj chutného jedla. Ide o vyslovene sídliskovú reštauráciu s potenciálom na obedových zákazníkov z okolitých business centier a večere aj víkendy pre rodiny z okolitých domov.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ceny jedál sa tu pohybujú v rozmedzí 10 – 20 eur. V ponuke majú naozaj pestrú škálu jedál. Nesmú chýbať raňajkové klasiky, hlavné jedlá, ako je napríklad dusené jahňacie lýtko, ale aj sladké dezerty. Je celkom nespochybniteľný fakt, že po návšteve tejto prevádzky budú tvoje chuťové poháriky tancovať.
Dželato
Bez zmrzliny by to nebolo predsa ono. Preto sme pre teba vybrali úplne čerstvú novinku na slovenskom trhu. Ponuku práškovej zmrzliny jednoznačne nenájdeš v najnovšom gelato projekte v Bratislave. Ide o poctivú, slovenskú remeselnú zmrzlinu. Stojí za ňou Peter Matuščík, Gelato Chef/hlavný zmrzlinár.
Peter pôsobí ako technológ pre jednu z najväčších zmrzlinárskych spoločností na svete.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zmrzlina a vegánsky sorbet tejto značky sú dostupné aj v tégliku, rodinnom balení či v balení ideálnom na predaj v kaviarni alebo na festivaloch. Dostaneš ju napríklad aj v trnavskej kaviarni Botanika, za ktorou stojí tím projektu Cukrári.sk, ktorého je Peter Matuščík taktiež súčasťou.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.