Valentínska večera 2024: Sprievodca najlepšími podnikmi s jedlom, aké inde neochutnáš
- Spoznaj ideálne miesta pre tohtoročnú valentínsku večeru
- Na svoje si prídu milovníci vysokej gastronómie, no aj šťavnatého street foodu
- Spoznaj ideálne miesta pre tohtoročnú valentínsku večeru
- Na svoje si prídu milovníci vysokej gastronómie, no aj šťavnatého street foodu
Valentínsky deň, sviatok všetkých zamilovaných, je každoročne oslavovaný po celom svete ako príležitosť vyjadriť lásku a náklonnosť k našim drahým polovičkám.
Tentokrát môže byť tento deň ešte výnimočnejším vďaka vynaliezavosti a kreativite podnikov, ktoré v Bratislave ponúkajú nadštandardné služby a výnimočnú gastronómiu.
Či už preferuješ romantickú večeru pri sviečkach, exotickú kuchyňu, alebo moderné kulinárske pochúťky, na týchto miestach sú ideálne na to, aby ti splnili všetky tvoje požiadavky, ktoré máš na perfektnú valentínsku večeru.
Irin
Už uplynul nejaký čas, čo popredný slovenský kuchársky majster Lukáš Hesko otvoril svoju reštauráciu IRIN.
V srdci Bratislavy, na jednom z jej najkrajších námestí a v tieni Dómu sv. Martina, pozýva hostí na jedinečný gastronomický zážitok, kde sa spája relaxácia a gurmánske potešenie v najlepšom význame týchto slov.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
IRIN sa už stala výborne fungujúcim podnikom, kde hosťom ponúkajú skvelú obsluhu a vyladené jedlá, na ktoré len tak nezabudneš.
Nezaostáva ani vínne párovanie, ktoré dopĺňa jedinečnú a pohodovú atmosféru reštaurácie.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Menu v IRIN je flexibilné a mení sa podľa sezóny, dostupnosti surovín a kreatívneho prístupu. V ponuke je deväťchodové menu za 85 €. K tomu si môžeš vybrať z dvoch párovacích možností: víno za 45 € alebo nealkoholické nápoje za 40 €. Alternatívne ponúkajú na výber z ich vínnych kariet (regionálnej / Starý svet). Vína, s ktorými pracujú, sú nahé, autentické a vyrábané s minimálnou intervenciou.
Iasai
Iasai Food Bar, nachádzajúci sa v srdci Bratislavy, predstavuje klenot pre milovníkov ázijskej kuchyne s európskym nádychom. Táto reštaurácia, ktorá sa môže pochváliť aj moderným a štýlovým interiérom, ponúka zážitok pre všetkých, ktorí hľadajú čosi iné a výnimočné.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Iasai je ideálnym miestom pre páry, ktoré si chcú užiť romantickú atmosféru spolu s vynikajúcim jedlom.
Menu reštaurácie je inšpirované bohatstvom ázijskej kuchyne, pričom každý pokrm je pripravovaný s dôrazom na čerstvosť a kvalitu surovín. Spojenie tradičných ázijských chutí s moderným európskym prístupom vytvára jedlá, aké len tak niekde neochutnáš.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ako hlavné jedlo sú v ponuke Chili krevety za 19,90 eur, no aj kačacie prsia v omáčke z citrónovej trávy za 35,90 eur. Celé menu nájdeš tu.
Roxor
Ak s tvojou polovičkou preferujete skôr plnochutné, street foodové chute a neváhate si pri jedle zašpiniť ruky, potom je tu Roxor.
Tento podnik je podľa slov jeho zakladateľov jednoduchý koncept reštaurácie s hamburgermi a pivom z malých pivovarov. Nosnou filozofiou je dávať zákazníkom maximálnu chuť a čerstvosť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„V Roxore máme misiu, aby ste dostali jedlo vo vysokej kvalite, podľa našich štandardov a vašich očakávaní. Chceme vám ho pripraviť tak rýchlo, ako to ide. A chceme, aby sme to vedeli robiť takýmto spôsobom dlhodobo. Inak povedané, udržateľne. A v tom tkvie podstata otázky, prečo býva Roxor vypredaný aj po rokoch skúseností,“ hovoria zakladatelia.
V ponuke je napríklad Premium Burger za 11,60 eur. Dostaneš 168 g hovädzieho mäsa, Roxor omáčku, chrumkavú slaninu, 9 mesiacov vyzretý Cheddar, karamelizovanú cibuľu, paradajku a miestne svojpomocne nakladané uhorky.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Za zmienku stojí aj El Gringo Burger za rovnakú cenu. Obsahuje 168 g hovädzieho mäsa, jemne pikantnú Chipotle majonézu, opečenú slaninu, 9 mesiacov vyzretý Cheddar, nakladané Jalapeño papričky a tortilla chipsy.
U Taliana
Romantickú večeru ti zaručí aj reštaurácia U Taliana. Majiteľ reštaurácie Andrea Ena je rodený Sardínčan, ktorý už pred pár rokmi otvoril na dvoch poschodiach zrekonštruovaného Steina taliansku reštauráciu s pizzeriou. Pizzu si tu môžeš objednať za 9, no aj 18 eur. V dolnej časti sa nachádza samotná reštaurácia s cukrárňou, kde podávajú okrem koláčov, sladké a slané raňajky a domáci pečený chlieb.
Naopak, vo vrchnej časti sa nachádza obchodík s talianskymi špecialitami, ako sú syry, olivy, sušené paradajky, či letná terasa a vip salónik pre súkromnú spoločnosť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Prevádzka Sapori Italiani bola dokonca vybraná a zaradená do 50 Top Pizza. Rozhodli o tom inšpektori, ktorí tajne chodili po celej Európe. Táto pizzeria bola zároveň ocenená aj ako tá najlepšia na Slovensku za rok 2023.
To, že sa to tu netočí len okolo poctivej pizze, objasní aj nasledujúci článok od Čiližrúta:
Bistronomy
Bistronomy je výsledkom dlhodobého nadšenia pre chute a estetiku jedla. Miestny šéfkuchár Jakub Röder ťa presvedčí, že aj lokálna klasika ešte dokáže prekvapiť a povznesie bežné suroviny na zážitok. Ten môžeš zdieľať s pohárom vína, ktorý ti rád odporučí someliér Matej Demčák.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Tamojšie à la carte menu aktualizujú priebežne, v súlade s danou sezónou. Radi používajú suroviny z miestnych zdrojov. Snažia sa tiež o to, aby živočíšne produkty, s ktorými pracujú, boli z fariem, ktoré dbajú na bezstresové podmienky zvierat, či už ide o mäso z welfare chovov alebo vajíčka z voľného výbehu. Inšpiráciou sú im tradičné chute, ktoré často okorenia aj niečím svetovým.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Objednať si tu môžeš aj 5-chodové degustačné menu. Výber šéfkuchára Jakuba Rödera stojí 63 € s wine pairing someliéra Mateja Demčáka 27 €. V ponuke je počas obedového aj večerného servisu. Dĺžka degustačného menu je cca 2 hodiny.
ECK
Daniel Tilinger, ktorý strávil roky zdokonaľovaním svojich kulinárskych zručností v prestížnych reštauráciách s michelinskými hviezdami po celom svete, si napriek svojej odbornej zdatnosti zachoval pokoru a lásku k vareniu. Po takmer desaťročnom pôsobení v zahraničí sa rozhodol vrátiť na Slovensko. Tu sa pustil do ambiciózneho projektu ECK, za ktorým stojí finančník Patrik Tkáč.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Tento prémiový podnik sa rýchlo stal veľmi obľúbeným, s dlhým zoznamom čakateľov na termín ich večere. Jeho kvalita a inovatívny prístup boli ocenené aj na tohtoročnej súťaži Gurmán Award, kde Daniel Tilinger vynikol ako jeden z popredných predstaviteľov slovenskej kulinárskej scény a jeho reštaurácia ECK získala prvé miesto.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Nielen preto sa sem oplatí zavítať pri výnimočných udalostiach, akými je aj Valentín. Tasting menu tu stojí 105 eur.
Nech už sa rozhodneš pre ktorúkoľvek z týchto či iných reštaurácií, nezabudni si včas rezervovať stôl, aby ste si spolu s partnerom mohli užiť tento výnimočný deň bez stresu a v plnej kráse. Valentínska večera 2024 môže byť skutočne výnimočná aj vďaka perfektnému jedlu.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy