Vedú bistro, kde sú ľudia ochotní čakať na jedlo v rade: Niekto na nás zavolal hygienu, než sme otvorili
- Šodó bistro sa rýchlo stalo kultom
- Ľudia sem chodia na raňajky či obedy, aj keď vedia, že si predtým budú musieť postáť v rade
- Šodó bistro sa rýchlo stalo kultom
- Ľudia sem chodia na raňajky či obedy, aj keď vedia, že si predtým budú musieť postáť v rade
Šodó bistro je gastroprevádzka, ktorá sa teší obrovskej obľube medzi miestnymi aj turistami. Stoja za ním Gabi a Peter, alias PG Foodies, ktorí už prevádzkujú aj bistro Etapa.
Zároveň ide o podnik, pod ktorým sú podpísaní aj Zuzka a Honza, alias Taste of Prague, ktorí v Prahe prevádzkujú gastronomické prehliadky. Samozrejme, kompletným ho robí celý tím, počnúc šéfkuchárom Ondrejom Dufekom, kuchármi, pekárkami, baristami či umývačkou.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Motiváciou na rozbeh bistra pre nich bola pandémia. „V Taste of Prague sme totiž nemohli našu činnosť prevádzkovať – na gastronomické prehliadky musíte mať otvorené hranice aj reštaurácie. Takže sme si hovorili, že otvoríme niečo pre miestnych. Pôvodne to mal byť obchod, ale potom sme to zmenili na bistro a privzali Gabi a Petra k spolupráci. Bez nich by sme to nikdy neotvorili.“
Šodó je vlastne malé raňajkové bistro. Unikátne je najmä jeho ponukou a podľa jeho zakladateľov je špecifické aj jeho veľkosťou (alebo skôr malosťou) priestoru a celkovou organizáciou práce.
Na rekonštrukciu a vybavenie podniku dali približne 150- až 200-tisíc eur. „Investície do priestoru a vybavenia išli z našich úspor. A samozrejme sme sa báli, ale zatiaľ (ťuk ťuk) sme prevádzku dotovať nemuseli.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Veria, že vložené peniaze sa im vrátia o niekoľko rokov. Ich odhad je na dva či tri roky. Priznávajú však, že ich veľmi prekvapilo ako komplexná prevádzka to v skutočnosti je.
„Nejde len o to uvariť kávu alebo raňajky, ale je za tým veľa logistiky: ako sa budú zavážať a objednávať suroviny, kde to budeme skladovať, ako budeme nakladať s odpadmi, kde budeme prať a tak ďalej. Aby sa vydali jedny raňajky s kávou, musí sa stať veľa vecí a žiadna z nich sa nesmie pokaziť.“
Dokonca sa už stihli stretnúť aj s tým, že niekto na nich zavolal kontrolu z hygieny, ešte než otvorili.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Šodó bistro je podnik, do ktorého sa budeš chcieť vracať
- Jeho zakladatelia doňho vrazili poriadnu investíciu
- Teraz na ich jedlo ľudia stoja v radoch
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy