Šéfkuchár Martin: Mladí šéfkuchári majú vystrelené egá a pritom nevedia uvariť obyčajný vývar
Do relácie ZmUPované prijal pozvanie celosvetovo uznávaný šéfkuchár Martin Záhumenský, ktorý pôsobil a podnikal v Taliansku, ale aj v iných krajinách. Ako porovnáva Talianov so Slovákmi?
„Oni vždy majú nejakú výhovorku, vždy meškajú a vždy je nejaký problém. My, Slováci, sme oproti talianskej mentalite, čo sa týka pracovného nasadenia, niekde úplne inde. My sme zvyknutí robiť, robiť, robiť.“
Na Slovensku máme podľa Martina v gastronómii problém zohnať kvalitný personál. Ľuďom sa podľa jeho slov nechce cez leto robiť. „Aj mladí kuchári majú vystrelené egá. Hneď by všetci chceli byť superstars a pritom nevedia uvariť obyčajný vývar.“
Ako vedia Slováci ohodnotiť dobré jedlo či víno? V akej najlepšej reštaurácii jedol, aké je to pracovať v michelinskej reštaurácii a kde odporúča kupovať kvalitné potraviny? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšom rozhovore so Simou Ondruškovou. Pre viac rozhovorov o Slovákoch v zahraničí sleduj ZmUPované.
Ďakujeme, že čítaš Startitup. V prípade, že máš postreh alebo si našiel v článku chybu, napíš nám na redakcia@startitup.sk.