Strýco Filip: S týmto pivom by som si napustil aj bazén. Takto sa varí najlepšie slovenské pivo
V najnovšej špeciálnej epizóde Strýc Food sme sa rozhodli ukázať ti, ako sa varí 6-týždňové slovenské pivo. Strýco Filip išiel priamo do Hurbanova, kde sa naučil, ako prebieha proces varenia Zlatého Bažanta ’73.
Tento dvanásťstupňový ležiak sa vyrába komplikovanou metódou dekokčného rmutovania na dva rmuty s použitím jačmenného sladu z vlastnej sladovne, žateckého chmeľu a špeciálnych kvasiniek. Ako celý proces prebieha, nám ukázali v slade v Hurbanove, kde sme ho aj otestovali.
Pivovar sa pýši extra dlhým, 6-týždňovým varením, ktoré sa môže niekomu zdať zbytočne dlhé, ale aj tento prehnaný detailizmus je jedným z dôvodov, prečo je Zlatý Bažant ’73 najlepší ležiak tohto pivovaru.
Ako celý proces prebieha a ako zhodnotil pivo samotný Strýco Filip, sa dozvieš v najnovšej špeciálnej epizóde.
Ďakujeme, že čítaš Startitup. V prípade, že máš postreh alebo si našiel v článku chybu, napíš nám na redakcia@startitup.sk.