V gastro sektore máme veľký problém. Aktuálne chýbajú na všetkých pozíciách všetci, hovorí majiteľ NYC Corner a Slajs
Do najnovšej epizódy Let’s Talk Business prišiel Oto Kóňa, majiteľ gastro prevádzok NYC Corner a Slajs. V gastro sektore pôsobí už niekoľko rokov a s Adamom Šipošom sa rozprávali o mnohých úskaliach, ktoré tento sektor pocítil počas korona krízy. Dostali sme sa už cez tú najhoršiu krízu?
Oto hovorí, že preňho sú popri zdravotníkoch hrdinovia tejto krízy aj prevádzkovatelia gastro podnikov z celého Slovenska. „Ak sa nezníži dph, tak extrémne veľa malých podnikateľov skončí, pôjdu do konkurzu, pre štát to bude znamenať veľmi veľa stratených peňazí a úroveň v gastronómii sa vráti do 90. rokov, lebo to poskupujú za veľmi nízke peniaze ľudia, ktorí nemajú úplne čistý úmysel.“ Podnikanie v gastre nemá podľa Ota s touto dphčkou veľký zmysel.
Projekt Slajs otvoril Oto počas lockdownu. Aké boli začiatky biznisu zrodeného počas krízy a ako sa dostali k prvým zákazníkom? „V gastro podnikaní v tom musíš ísť od začiatku na plno. 400 pízz sme poslali najskôr na feedback kamošom.“
Gastro biznis na Slovensku má po kríze veľký problém, a to nedostatok ľudí na všetkých pozíciách, tvrdí Oto. „Kuchári, pomocné sily, čašníci, umývači riadu, všetky pozície tu aktuálne chýbajú.“ To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšej epizóde Let’s Talk Business s Adamom Šipošom.