Na snímke, zakladateľka a jedlo z projektu Street Good.
Na snímke, zakladateľka a jedlo z projektu Street Good.
Street Good

Vlámanie, krádež a odfúknutý príves. Prvý rok podnikania v Bratislave je ako jazda na horskej dráhe

  • Mladý pár z Bratislavy sa rozhodol pre podnikanie v gastre
  • Cesta za úspechom bola náročnejšia, než si na začiatku vedeli vôbec predstaviť
  • Mladý pár z Bratislavy sa rozhodol pre podnikanie v gastre
  • Cesta za úspechom bola náročnejšia, než si na začiatku vedeli vôbec predstaviť

Dvaja majitelia, spoluzakladatelia a zároveň partneri, 25-ročný Augustín Mitura a 24-ročná Kristína Pšenáková, priniesli na slovenskú gastro scénu projekt s názvom Street Good, o ktorom sme ťa už informovali.

Ich nápadom sa im podarilo vyplniť dieru na trhu, pričom ľudia na ich bowly, snacky a dezerty nedajú dopustiť. Prepracovať sa až k prosperujúcej firme, ktorá vykazuje zisk, im dalo poriadne zabrať.

To, aké náročné vie byť podnikanie v slovenskom gastre, si mnohí ani nevedia predstaviť. Mladý pár nám preto priblížil, aké strasti a problémy im priniesol ich prvý rok podnikania v rámci tohto pandémiou skúšaného segmentu.

„Ak by sme mali čo najvýstižnejšie pomenovať prvý rok, prirovnali by sme ho k horskej dráhe. Nie k horskej dráhe, na ktorú si kúpiš lístok, vopred sa pozrieš, ako dráha vyzerá, a potom sa zvezieš. Skôr by sme prvý rok podnikania prirovnali k horskej dráhe, o ktorej si počul predtým len náznakom, nepoznáš výšky spádov a výstupov, ale niekde vnútri tušíš a najmä veríš tomu, že to bude skvelá jazda, a preto nastúpiš s obrovským nadšením.“

Objasňujú, že prvých 12 mesiacov podnikania ich veľa naučil. Podľa ich názoru sú tri hlavné piliere, ktoré s odstupom času vnímajú ako najzásadnejšie pri rozbehu biznisu. Sú nimi tvrdá práca, financie a viera v to, čo človek robí.

Človek musí byť podľa ich slov pripravený pracovať ako nikdy pred tým. Oni sami išli do podnikania so skúsenosťami s TPP prácou aj brigádami, no kto zažil podnikanie od úplnej nuly, tak vie, že vlastné podnikanie znamená pravý opak.

f2
zdroj: Street Good

Nie je to práca od 8:00 do 16:00 a následne voľný čas. Vysvetľujú, že tvoj pracovný čas je, odkedy sa zobudíš, až pokým nejdeš spať. „Je len na tebe, ako s týmto časom naložíš. Ak pracuješ málo alebo neefektívne, klameš tým jedine sám seba a nie tvojho šéfa, lebo tvojím šéfom si ty sám.“

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Tento článok je dostupný členom
Startitup PREMIUM
Najvýhodnejšie
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Aktuálne čítajú

Trendové videá