Vlámanie, krádež a odfúknutý príves. Prvý rok podnikania v Bratislave je ako jazda na horskej dráhe
- Mladý pár z Bratislavy sa rozhodol pre podnikanie v gastre
- Cesta za úspechom bola náročnejšia, než si na začiatku vedeli vôbec predstaviť
- Mladý pár z Bratislavy sa rozhodol pre podnikanie v gastre
- Cesta za úspechom bola náročnejšia, než si na začiatku vedeli vôbec predstaviť
Dvaja majitelia, spoluzakladatelia a zároveň partneri, 25-ročný Augustín Mitura a 24-ročná Kristína Pšenáková, priniesli na slovenskú gastro scénu projekt s názvom Street Good, o ktorom sme ťa už informovali.
Ich nápadom sa im podarilo vyplniť dieru na trhu, pričom ľudia na ich bowly, snacky a dezerty nedajú dopustiť. Prepracovať sa až k prosperujúcej firme, ktorá vykazuje zisk, im dalo poriadne zabrať.
To, aké náročné vie byť podnikanie v slovenskom gastre, si mnohí ani nevedia predstaviť. Mladý pár nám preto priblížil, aké strasti a problémy im priniesol ich prvý rok podnikania v rámci tohto pandémiou skúšaného segmentu.
„Ak by sme mali čo najvýstižnejšie pomenovať prvý rok, prirovnali by sme ho k horskej dráhe. Nie k horskej dráhe, na ktorú si kúpiš lístok, vopred sa pozrieš, ako dráha vyzerá, a potom sa zvezieš. Skôr by sme prvý rok podnikania prirovnali k horskej dráhe, o ktorej si počul predtým len náznakom, nepoznáš výšky spádov a výstupov, ale niekde vnútri tušíš a najmä veríš tomu, že to bude skvelá jazda, a preto nastúpiš s obrovským nadšením.“
Objasňujú, že prvých 12 mesiacov podnikania ich veľa naučil. Podľa ich názoru sú tri hlavné piliere, ktoré s odstupom času vnímajú ako najzásadnejšie pri rozbehu biznisu. Sú nimi tvrdá práca, financie a viera v to, čo človek robí.
Človek musí byť podľa ich slov pripravený pracovať ako nikdy pred tým. Oni sami išli do podnikania so skúsenosťami s TPP prácou aj brigádami, no kto zažil podnikanie od úplnej nuly, tak vie, že vlastné podnikanie znamená pravý opak.
Nie je to práca od 8:00 do 16:00 a následne voľný čas. Vysvetľujú, že tvoj pracovný čas je, odkedy sa zobudíš, až pokým nejdeš spať. „Je len na tebe, ako s týmto časom naložíš. Ak pracuješ málo alebo neefektívne, klameš tým jedine sám seba a nie tvojho šéfa, lebo tvojím šéfom si ty sám.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Nemajú ani 30 rokov, no už vedú vlastný prosperujúci biznis
- Do projektu naliali okolo 20-tisíc eur a množstvo tvrdej práce
- Riešiť museli krádež či vlámanie
- Nám porozprávali o tom, aké vyčerpávajúce a nepredvídateľné je podnikanie na bratislavskej gastro scéne
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom