Vybrali sme najlepšie bratislavské gastro projekty, kde sa naješ len za pár eur
- Za skvelú kuchyňu nemusíš míňať desiatky eur
- Vybrali sme pre teba podniky, ktoré si ťa nezískajú len chuťou, ale aj cenou

- Za skvelú kuchyňu nemusíš míňať desiatky eur
- Vybrali sme pre teba podniky, ktoré si ťa nezískajú len chuťou, ale aj cenou
Bežne pracujúci človek ani zďaleka nemá možnosť každodenného stravovania sa v drahých reštauráciách, kde za jedno jedlo nechá desiatky eur. My sme pre teba vybrali podniky, ktoré potešia nie len tvoje chuťové bunky, ale aj tvoju peňaženku.
Pri vyberaní toho najlepšieho v pomere ceny a kvality sme sa sústredili na dve kritéria. Prvým bolo, aby si sa v danom podniku vedel dobre najesť, no a druhým, aby si neodchádzal z prevádzky úplne bez peňazí.
Palacinka Lacinka
Prvou prevádzkou v našom rebríčku rozpočtovo prijateľných podnikov sa stala Palacinka Lacinka. Na bratislavskej scéne je už dlhú dobu. Ide o veľmi malú prevádzku a v súčasnosti skôr o výdajne okienko. Toto výdajne okienko sa nachádza len kúsok od vlakovej stanice na Šancovej ulici.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ak sa pozrieš na ich ponuku, tak môžeš okúsiť čaro tohto podniku. Môžeš v nej totiž kompletne pustiť uzdu fantázie a pri výbere si nakombinovať plnku do palacinky podľa tvojej chuti.
Na výber máš sladké, ale aj slané plnky, ktoré vieš kombinovať. Keď sa dostaneme k samotnej chuti, nie je to palacinka, ktorá by teraz dobyla gastro svet. Je to palacinka, ktorú by ti spravila tvoja mama alebo babka, a práve to je na tom to krásne.
Cena
Keď sa dostaneme k cene, tak základná palacinka ťa vyjde len 30 centov a za každú plnku si zaplatíš 25 až 60 centov. Naješ sa tu teda do sýtosti za cenu jednej kávy v kaviarni.
Bistro Souvlaki
Z kuchyne tvojej starej mamy sa môžeme presunúť k moru, a to konkrétne do Grécka. Bistro Suvlaki je unikátny podnik, ktorý Bratislave dal to, čo tu výrazne chýbalo – poctivú grécku kuchyňu. Ich prevádzka sa nachádza na Krížnej ulici. To, prečo si mnohí ľudia obľúbili toto grécke bistro, je okrem ceny a kvality aj fakt, že sú otvorení až neskoro do noci.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Poďme sa teda pozrieť na ich ponuku. Ide o autentické bistro, keďže aj samotný šéfkuchár pochádza z Kréty. Ich názov je odvodený od známej gréckej pochúťky, ktorá predstavuje kusy mäsa opečeného na špajle. Okrem tohto jedla majú aj pestrú ponuku plodov mora alebo jedál s pita chlebom.
Cena
Niektoré položky v ich menu skutočne dosahujú vyššie ceny. Jedlo, ktoré ti však chceme odporučiť, je Pita Gyros, ktorý stojí len 3,50 eura.
Bagetka na Račku
Keď sme pri Lacinke hovorili o tom, ako je neoddeliteľnou súčasťou gastra v hlavnom meste, tak nesmieme zabudnúť aj na ďalšieho veterána.
Bagetka na Račku je tu pre svojich zákazníkov už neuveriteľných 19 rokov. Na Račianskom mýte môžeš mať vždy istotu milej obsluhy a naplnenej bagety za pár eur.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Bagetka na Račku ponúka podobný model, ako akákoľvek bagetéria. Máš teda v ponuke predpripravené bagety, môžeš si ich však plne prispôsobiť podľa tvojich požiadaviek. Ale je potrebné si dať pozor, do ktorej prevádzky vstúpiš. Aktuálne sa pri parku nachádzajú dve a každá má inú ponuku surovín.
Cena
My by sme ti odporučili niektorú zo základných bagiet. Cena šunkovej bagety so syrom je 2,40 eura alebo pri dvojitej porcii 3,60 eura.
Kaliforňan
Šimon Smrtič si v Amerike obľúbil burrito bowl z Chipotle. Chcel tento koncept priniesť aj na Slovensko a pridať do toho fúziu všetkých kútov sveta. Je to skvelý koncept, ktorý si obľúbili mnohí a aj preto vznikli viaceré prevádzky. Jednu môžeš nájsť na Trenčianskej a druhú na Námestí Slobody.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ak nie si fanúšikom ťažkého jedla, tak Kaliforňan bude tvoja voľba. Po dojedení misky, ktorú si sám vyskladáš, nebudeš mať totiž potrebu si dať poobednú dávku spánku, aby si vytrávil. Na výber máš viaceré druhy mäsa či zeleninovú verziu. Ďalej si doskladáš prílohy podľa ich aktuálnej ponuky šalátov a mnohého ďalšieho.
Cena
Cenová politika je v tomto prípade o niečo vyššia, ale stále dosť prijateľná, keď zohľadníme kvalitu. Ich najlacnejšiu misku so zeleninou si vieš dopriať za 7 eur a ďalšie mäsové sa navyšujú podľa druhu mäsa, ktoré si zvolíš.
Neapolna
Neapolská pizza z food trucku. Áno, počuješ správne. Neapolská pizza sa stala skutočným hitom v celej Bratislave. Často je o niečo drahšia ako tá klasická.
Neapolna však ponúka skvelý prierez medzi úžasnou tradíciou jemne pripálenej pizze s okrajmi ako malé obláčiky. Ich foodtruck sa nachádza na Poľnej ulici, kde spolu s ďalšími prevádzkami budujú senzačnú stretfoodovú komunitu.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
O kvalitu a chuť sa netreba strachovať. V ich foodtrucku totiž majú autentickú, na mieru prispôsobenú pec na pizzu priamo z Talianska. Rovnako aj prísady, ktoré používajú, sú prvotriednej kvality. Cesto majú vlastnej produkcie a spĺňa všetky atribúty neapolskej pizze.
Cena
Keď sa rozhoduješ, akú pizzu si dať a nevieš si poradiť, tak by tvoje rozhodnutie malo mieriť k ostrieľanej klasike, a to Margherita. Tú si u chalanov z Neapolnej kúpiš za 7,20 eura.
Musafer
Kebab – je to jedlo, ktoré ti napadne v prípade, že chceš niečo rýchle, sýte, za menej peňazí. Takisto je veľmi ťažké rozhodnúť sa, ktorý bratislavský kebab je skutočne ten najlepší. My sme vybrali kebabový stánok Afganca Musafera na Trnavskom mýte.
To, čím sa skutočne odlišuje od všetkých, je jeho prístup k podnikaniu. Vlastnoručne pichané mäso, domáci dresing alebo dokonca čerstvo upečené žemle priamo z pece. Keď sa do tohto kebabu zahryzneš, nič viac ti nebude chýbať. Do toho ťa len poteší milý úsmev Musafera, ktorý z času na čas doplní vtipnou poznámkou.
Cena
Za základný kebab v pita žemli zaplatíš na Trnavskom mýte len 3,50 eura.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy