Vybrali sme pre teba totálne epické podniky, ktoré ponúkajú zahraničnú kuchyňu

  • V týchto podnikoch si halušky nedáš
  • Prinášajú však ultimátne spojenie zahraničných chutí
shrey a mäso
Reprofoto: Instagram/smokingbobbbq,mumbhai.central
  • V týchto podnikoch si halušky nedáš
  • Prinášajú však ultimátne spojenie zahraničných chutí

Francúzsko

Francúzske kulinárske tradície rozkvitajú v Bratislave ako kvety na jar. Aj keď by sme sem mohli zaradiť azda každú druhú pekáreň, ideme sa baviť viac o teplom jedle. Pri takomto kritériu nám nenapadá žiaden iný adept ako Collete na Krížnej ulici

Tento podnik je skutočným unikátom na slovenskej gastroscéne. Za prepracovaným projektom stoja dvaja podnikatelia: 27-ročná majiteľka Michaela Budáčová a jej priateľ z Francúzska Anthony. Do centra Bratislavy priniesli autentický parížsky gastrobutik, ktorý sme mali možnosť navštíviť aj my.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Colette | Modern French Cuisine (@colette.jadore)

Okrem toho, že sa v jednom stretli skvelí majitelia a prevádzkari, príjemný interiér a perfektná lokalita, kvalita jedla vôbec nezaostáva. Jedlá si tu nebudeš chcieť len vyfotiť na Instagram, ale fakt vyhrotené chute ťa donútia nechať tanier vždy prázdny.

Ceny sú za kvalitu ozaj prívetivé a priemerne necháš za skvelý zážitok približne 20 eur na osobu.

Amerika

Amerika je naozaj veľmi ťažká, čo sa výberu týka. Vybrať totiž len jedno jedlo za celú Ameriku je niečo ako vybrať jedno jedlo za celú Európu. Samozrejme by sme mohli vybrať proste najlepší hamburger. Napriek tomu si však myslíme, že existuje aj omnoho viac americké jedlo, ako je burger. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Smokin’ Bob Barbecue (@smokinbobbbq)

Rozhodli som sa preto vybrať podnik, ktorý srší americkou kultúrou texaského barbeque. Bratislavský Smokin‘ Bob Barbecue teda stojí za pozornosť hlavne pre spôsob prípravy mäsa. Hlavnou prísadou do každého jedla je totiž poriadny dym z orechového dreva.

Jedinečné sú aj všetky prílohy, omáčky alebo placky na tacos. Chalani si tu všetko pripravujú sami z kvalitných surovín a tak, aby to spolu ladilo. Za poriadne mäso si síce priplatíš, ale nebudeš ľutovať. Odporúčame ti skúsiť v menu hovädziu hruď, ktorú si kúpiš za 19,5 eur.

Čítajte viac z kategórie: Zo Slovenska

Zdroj: archív Startitup

Najnovšie videá

Trendové videá