Z michelinskej reštaurácie na Faerských ostrovoch prišiel do Vrábel. Ponúka TOP gastronómiu za rozumné ceny
- Reštaurácia Semillon je slovenský unikát
- Ponúka špičkový fine dining za ceny, ktoré nezdevastujú tvoju peňaženku
- Reštaurácia Semillon je slovenský unikát
- Ponúka špičkový fine dining za ceny, ktoré nezdevastujú tvoju peňaženku
Kuchárska kariéra talentovaného Slováka Romana Borovského odštartovala po škole v reštaurácii v jeho rodnej Nitre. Pracoval tu, podľa jeho slov, pre naozaj vynikajúceho šéfkuchára, ktorý sa vrátil zo zahraničia a rozprával mu zážitky o jeho pôsobení za našimi hranicami.
„V tom momente som vedel, že aj ja by som chcel ísť ďalej, posunúť sa vo svojej kariére a napredovať. Tak som sa vybral do stovežatej Prahy s mojím najlepším kamarátom a tam začala tá práva cesta kuchárskeho života, konkrétne na kampe v reštaurácii Kampa Park, pod vedením Mareka Raditscha.“
Majiteľom známeho projektu Kampa Park je Nils Jebens – bývalý člen kráľovského vojenského námorníctva a zástupca riaditeľa reťazca rakúskych kasín, ktorého v 90. rokoch očarila atmosféra Prahy. „Bolo to príliš krásne na to, aby človek len tak odišiel,“ prezradil Jebens.
Jeho vášeň pre prémiovú kulinárinu ho donútila využiť príležitosť a otvoriť prevádzku prvej reštaurácie. Aj vďaka ideálnej polohe na pražskej Malej Strane a atraktívnej terase na brehu rieky s výhľadom na Karlov most je každá návšteva tejto reštaurácie jedinečný zážitok.
Skúsenosti zbieral v rôznych kútoch sveta
Späť však samotnému Romanovi, ktorý okrem Prahy pôsobil aj v Londýne či Dánsku.
„K týmto prácam som sa dostal náhodne, napísal som si životopis a rozposlal som ho po reštauráciách. Dalo mi to veľa skúseností, poznanie kultúr aj rozličných systémov práce, samozrejme, zlepšenie kuchárskych skills a v neposlednom rade aj jazyka.“
To, koľko si tu dokáže človek zarobiť, sa vždy odvíja od pozície a hlavne od skúseností daného kuchára, ale priemerne to podľa Romana bolo 35 000 až 45 000 eur ročne. Konštatuje však, že vtedy to bola iná doba a dnes si tu človek môže zarobiť aj omnoho viac.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Jeho pôsobenie započalo v zahraničí, kde nazbieral skúsenosti v michelinských reštauráciách
- Dnes pôsobí a tvorí menu v reštaurácii Semillon
- Menu pretvára do modernej podoby fine dining, rád spája tradičné prvky s netradičným servírovaním
- Za top gastronomický zážitok tu na rozdiel od Bratislavy nezaplatíš astronomické sumy
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom