Z polievkárne Soup Culture si odnesieš zdravú polievku v ekologickom kornútku
- Na svete sú len tri prevádzky a jednu nájdeš aj na Slovensku.
- Na svete sú len tri prevádzky a jednu nájdeš aj na Slovensku.
Polievku si čoraz viac ľudí zvykne dopriať nielen ako predjedlo, ale aj namiesto hlavného jedla. Rastúca vlna záujmu dala priestor pre vznik nového typu podnikov, ktoré sa zameriavajú výhradne na servírovanie tejto tekutej pochúťky.
Zuppa, soup, sopa, suppe – aj tak v rôznych jazykoch nazývajú polievky. Hovoriť o ich návrate na Slovensko by bolo pritiahnuté za vlasy. Číre alebo zahustené, horúce či svieže letné, sýtejšie alebo ľahšie, vždy však tekuté a výživné – takéto polievky patria k našej tradícii celé stáročia.
A nielen u nás. Polievka bola podľa životopiscov to jediné, čo Michelangelo vložil do úst, keď maľoval Sixtínsku kaplnku, Giuseppe Verdi v domácej rezancovej hľadal inšpiráciu.
Návrat polievkového trendu podporujú aj Natália a Sergij, ktorí na polievkach postavili v skutku neobyčajný biznis. Či už si polievkový nadšenec alebo tento chod už zo zásady preskakuješ, novootvorená prevádzka v Košiciach na Hviezdoslavovej ulici ťa určite zaujme.
Mladí Slováci si v hlavnom meste kultúry otvorili prevádzku s názvom Soup Culture. Ide o koncept, ktorý dnes môžeš nájsť v Poľsku či na Ukrajine, kde celý koncept vznikol. Soup Culture je pre všetkých stravníkov, ktorých nebaví zabehnutý stereotyp z táckarní, v ktorých si môžeš vybrať maximálne z dvoch polievok, no ani vystrelené ceny lepších reštaurácií.
Soup Culture ponúka každý deň najmenej štyri zdravé polievky, ktoré si odneseš podobne ako zmrzlinu, avšak v špeciálnom polievkovom kornútku, ktorý môžeš skonzumovať.
Tento polievkový fast food tak ponúka alternatívu k bežným rýchlym občerstveniam, ktoré sa vzhľadom na zaneprázdnenosť dnešných moderných ľudí tešia veľkej obľube. Ako však rastie záujem o stravovanie v street foodoch a fast foodoch, rastie aj množstvo odpadu a plastov, v ktorých sú “take away” obedy zabalené.
V tomto smere je Soup Culture úplne bezodpadová, keďže “obal”, v ktorom polievku dostaneš, ihneď aj zješ. Všetky polievky, ktoré nájdeš v ponuke, sú vhodné aj pre celiatikov, až na spomínaný kornútok obsahujúci múku. Aj na to sa v polievkárni myslelo a celiatici si polievku odnesú v inom ekologickom balení spolu s drevenou lyžičkou. V Košickej polievkárni samozrejme nezabúdajú ani na vegetariánov či vegánov. V polievkach nenájdeš mäso a obľúbená šošovicová sa varí bez mlieka.
Ako sa ti páči takýto polievkový koncept? Privítal by si ho aj v Bratislave?