Z Ukrajiny priniesli svoje gastro know-how. Toto sú najlepšie podniky otvorené Ukrajincami
- Niektorí ušli pred vojnou, iní sem prišli ešte predtým
- Ukrajinci si na Slovensku otvorili viaceré skvelé podniky
- Vybrali sme pre teba tie najlepšie
- Niektorí ušli pred vojnou, iní sem prišli ešte predtým
- Ukrajinci si na Slovensku otvorili viaceré skvelé podniky
- Vybrali sme pre teba tie najlepšie
Vojna na Ukrajine tu je s nami už viac ako jeden rok. Pred jej hrôzami utieklo veľké množstvo Ukrajincov. Mnohí so sebou doniesli okrem svojej rodiny aj know-how zo sveta gastra.
Prišli na Slovensko a vytvorili absolútne famózne podniky, za ktoré im môžeme byť vďační. Niektorí však na Slovensku začali podnikať už omnoho skôr.
My sme pre teba vybrali tie, ktoré by si mal určite vyskúšať. Nájdeš medzi nimi pekáreň, bistro, ale aj tradičnú ukrajinsko-gruzínsku kuchyňu.
Inside
Po tom, čo Rusko napadlo nášho suseda, musela Aľona so sestrou utiecť na Slovensko. Ale nevzdali sa a rozhodli sa otvoriť reštauráciu plnú tolerancie a poctivého aj chutného jedla.
Ide o vyslovene sídliskovú reštauráciu s potenciálom na obedových zákazníkov z okolitých business centier a večere aj víkendy pre rodiny z okolitých domov.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V ponuke majú naozaj pestrú škálu jedál. Nesmú chýbať raňajkové klasiky, hlavné jedlá, ako je napríklad dusené jahňacie lýtko, ale aj sladké dezerty. Je celkom nespochybniteľný fakt, že po návšteve tejto prevádzky budú tvoje chuťové poháriky tancovať.
The Midnight Bakery
Slováci čoraz viac vyhľadávajú kvalitnejšie pečivo a chlieb. A 37-ročný pekár Mykola na túto vlnu naskočil úplne suverénne. V Bratislave si otvoril dnes už dve prevádzky, kde ponúka čerstvé, chrumkavé a vláčne pečivo.
Bratislavčania mohli jeho pečivo spoznať ešte v kultovom podniku Fach, kde pracoval ako šéf pekár.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V našej recenzii na našom webe sme siahli aj po slávnom škoricovom Cinnabon s krémom s mascarpone za 4,50 eur, ktorý bol mäkký, mierne vlhký a plný vône a chuti. Okrem toho ti odporúčame vyskúšať aj ich famózny kváskový chlieb.
The Midnight Bakery sme zhodnotili ako príjemné spestrenie pekárenskej scény v Bratislave, kde si môžeš dať zákusok či kváskové pečivo, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v zabehnutej remeselnej pekárni niekde v Paríži.
Aj keď sú ceny vyššie ako v tvojom supermarkete pri dome, tak treba zobrať do úvahy, že tu si platíš za remeslo a skutočnú kvalitu. Nenájdeš tu žiadne rozpekané polotovary.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.