Za koláče mu zákazníci platia aj tisíce eur denne. Jozef z Považskej Bystrice ohromil Paríž
- Značka Jojo's Dough z dielne mladého Slováka ma našliapnuté na masívnu expanziu
- Spúšťa rozširovanie vďaka franšízam, o ktoré je veľký záujem
- Značka Jojo's Dough z dielne mladého Slováka ma našliapnuté na masívnu expanziu
- Spúšťa rozširovanie vďaka franšízam, o ktoré je veľký záujem
Pred časom sme ťa informovali o Slovákovi Jozefovi Kozikovi, ktorý vo Francúzsku začínal ako stavbár a spočiatku neovládal ani miestny jazyk.
Po francúzsky sa naučil, až keď začal pracovať ako čašník. Plány v rámci kariéry v gastre mu však narušila pandémia, a tak sa spolu s priateľkou Josie pustil do vypekania cukroviniek.
Pre tento krok sa rozhodli preto, že obaja boli, aj sú, nadšenci do dobrého jedla. Vypekaním sušienok mali v pláne si zarobiť nejaké peniaze, ktoré by si následne odložili na horšie časy.
Na sociálnych sieťach si však ich cookies získali obdiv státisícov ľudí. Na TikToku pravidelne zdieľajú virálne videá, ktoré získavajú milióny videní.
V Paríži ich značka cukrárne Jojo’s Dough nedávno otvorila novú prevádzku a zožala masívny úspech. Jozef nám preto viac porozprával, kam sa jeho biznis dva roky od vzniku stihol posunúť, no aj to, aká je jeho aktuálna podnikateľská vízia.
„Už od začiatku nášho biznis dobrodružstva sme mali obrovský dopyt v Paríži hlavne vďaka sociálnym sieťam. Keď sme sa teda blížili k dátumu otvorenia, riadne sme to propagovali a taktiež sme pripravili veľmi zaujímavú zľavu na deň otvorenia, čo prinieslo neuveriteľný počet ľudí a urobilo veľký rozruch,“ objasňuje svoju biznis stratégiu mladý podnikateľ.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Francúzsko a, samozrejme, aj Paríž sú plné rôznorodých gastro konceptov, ktoré sú vyladené do absolútnej dokonalosti.
Pre niekoho by sa preto mohla zdať nereálne, že cukrárensky neskúsený chlapec z Považskej Bystrice sem príde a vyvolá medzi zákazníkmi ošiaľ. Jozefovi sa to ale podarilo, aj keď priznáva, že to bola naozaj náročná cesta.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Pečením sušienok si chcel len privyrobiť
- Teraz mu za jeho cukrárenské kreácie ľudia v Paríži platia aj tisíce eur za deň
- Slovák chce, aby jeho firma bola najväčšou svojho druhu nielen vo Francúzsku, ale aj v Európe
- Prezradil aj, koľko cookies predajú denne a aké tržby majú
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom