Zabudni na smartfón. V tejto kaviarni chcú naučiť ľudí znova sa rozprávať

  • Moderná doba pohltila snáď každého. Káva, dobrá večera a kamoši, ktorých si dlho nevidel. Napokon to skončí tak, že všetci pozeráte do mobilu alebo iného výdobytku elektroniky. Či už sa táto situácia týka teba alebo tvojho okolia, nič to nemení na tom, že podstata medziľudských vzťahov sa dnes už často odohráva predovšetkým vo virtuálnom svete. A práve tomuto chce predísť David Girten, majiteľ populárnej kaviarne a „sendvičárne“ La Petite Conversation.
titulka
facebook.com / La Petite Conversation
  • Moderná doba pohltila snáď každého. Káva, dobrá večera a kamoši, ktorých si dlho nevidel. Napokon to skončí tak, že všetci pozeráte do mobilu alebo iného výdobytku elektroniky. Či už sa táto situácia týka teba alebo tvojho okolia, nič to nemení na tom, že podstata medziľudských vzťahov sa dnes už často odohráva predovšetkým vo virtuálnom svete. A práve tomuto chce predísť David Girten, majiteľ populárnej kaviarne a „sendvičárne“ La Petite Conversation.

Belgičan, ktorého neprehliadneš. David Girten, vždy usmievavý a dobre naladený chlapík, ťa privíta vo svojom podniku v centre Ostravy, ktorý má už nejakú tú tradíciu. Funguje totiž takmer 7 rokov, takže majiteľ má byť na čo právom hrdý. Do týchto končín ho priviedla jeho priateľka, avšak rozhodnutie založiť si podnik v ňom driemalo už nejaký ten čas.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: facebook.com / La Petite Conversation

La Petite Conversation nie je obyčajnou kaviarňou, resp. bistrom, ako ho David často označuje. Pokiaľ ti majiteľ donesie menu, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ostrieľaný kuchár, rád si s tebou aj pokonverzuje. Snaží sa totiž o to, aby bolo stretnutie návštevníkov založené na komunikácii, a nie na hľadení do mobilov. Tvrdí, že ľudia by si niekedy najradšej objednali cez telefón aj samotné jedlo, len aby nemuseli prehodiť ani pár slov navyše.

Aj David musel nejako začínať. Keď sa objavil v Ostrave, čeština bola pre neho viac-menej španielska dedina. V súčasnosti sa už dohovorí aj ňou, a nemá problém ani s francúzštinou, či angličtinou. Tvrdí, že niektorí hostia chodia do podniku ako na návštevu a možno na nich badať, že aj stručnú konverzáciu vnímajú ako zábavu. Preto sa snaží túto zásadu – krátkeho rozhovoru s návštevníkmi – vštepovať aj svojim zamestnancom. Bezprostredný kontakt so zákazníkom je podľa neho veľmi dôležitý.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: facebook.com / La Petite Conversation

menu tejto jedinečnej kaviarne môžeš nájsť sendviče a šaláty vyrábané z čerstvých surovín od lokálnych predajcov, ale samozrejme aj rôzne špeciálne jedlá, ktoré ti tu pripravia v konkrétne dni. Ponuka sa stále rozširuje. A hoci ide pôvodne o kaviareň, príprava kávy vraj nie je na prvom mieste. Pokiaľ však máš na ňu chuť, uvaria ti Laura Coffee, ktorá je vypražená špeciálne pre návštevníkov tohto podniku a je naozaj prvotriednej kvality.

Zobraziť celú galériu (8)
zdroj: facebook.com / La Petite Conversation

To, že Davidovi na zákazníkoch skutočne záleží dokazuje aj to, že okrem kvalitného jedla a kávy, sa tu môžeš zúčastniť aj rôznych sprievodných akcií a programov. Či už ide o koncerty, výstavy alebo každoročný maškarný ples, ľudia to milujú a vždy sa do tohto podniku radi vracajú. Ak sa napríklad chceš zlepšiť vo svojej francúzštine, môžeš sa zúčastniť francúzskej konverzácie, ktorá sa tu usporadúva každý mesiac. Stačí si už len vybrať a vycestovať na návštevu k naším českým susedom.

 

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá