Zašpiníš sa, skvele naješ a budeš šťastný: Súrodenci nechali výrobu sudov a otvorili si unikátny podnik
- Zoznám sa s projektom Mäsaker
- Ide o „svätový“ finger food na banskobystrickej Starej tržnici
- Zoznám sa s projektom Mäsaker
- Ide o „svätový“ finger food na banskobystrickej Starej tržnici
Za hlavnou myšlienkou a konceptom Mäsakru stoja dvaja súrodenci – 26-ročná Tina a 30-ročný Filip. Samotné spustenie a fungovanie podniku podporila aj ich rodina, ktorá mladým podnikateľom pomohla najmä z finančného a motivačného hľadiska.
Tinina cesta ku gastru začala štúdiom Vysokej školy hotelovej v Prahe a následne na Global Business School v Barcelone, kde študovala odbor Tourism & Hospitality. Podľa jej slov ju vždy toto odvetvie lákalo a popri štúdiu si vyskúšala veľa pozícií z hotelového a reštauračného prostredia.
„Ja som sa zo zahraničia vrátila domov a skúšam to tu. V okolí pozorujem tento trend – mladí sa vracajú a snažia sa niečo Slovensku priniesť. Je to skvelé a dúfame, že to bude pokračovať aj ďalej. Bez nových nápadov a mladých ľudí by sme len ďalej stagnovali – a s tým má Slovensko problém tak či tak.“
Filip zase v minulosti pracoval v rodinnej firme, no tiež ho vždy lákalo byť v kuchyni, a všetok svoj voľný čas venoval zdokonaľovaniu sa vo varení.
„Ak však máme ísť do detailov, úplne pred založením Mäsakru sme sa obaja venovali výrobe drevených sudov na víno. Toto trvalo asi päť mesiacov, než sme pochopili, že to nie je cesta pre nás, a sudy sme vymenili za varechy. Obavy boli a, úprimne, ešte stále sú.“
„Sme stále nový podnik, fungujeme len niečo málo cez pol roka. Sme však súčasťou nového, úžasného projektu Stará tržnica Banská Bystrica, preto veríme, že sa to podarí nielen nám, ale aj ostatným trhovníkom.“
O otvorení podniku sa Tina s Filipom rozprávali už dlho – roky predtým, než sa k realizácii projektu vôbec dostali. Impulzom na jeho pretavenie do praxe bol, paradoxne, Covid. Počas pandémie sa s manželom presťahovali z Prahy naspäť do Banskej Bystrice. Tina tak začala premýšľať, čo ďalej.
„Brat v tom videl dobrú príležitosť na rozbehnutie nášho sna, a teda po krátkom úlete so sudmi sme dostali skvelú ponuku otvoriť bistro práve na Starej tržnici.“
Ich prevádzka síce poskytuje len tri miesta na sedenie vo vnútri, no v teplých mesiacoch má tržnica pre všetkých k dispozícii miesta na sedenie priamo pred prevádzkami či na plánovanej komunitnej terase.
Tento projekt je stále nový a na niektorých častiach tržnice sa ešte pracuje, no Tina verí, že už toto leto to bude skvelé miesto pre všetkých, ktorí chcú vyskúšať niečo iné ako sedenie na hlavnom námestí.
Finger food, aký tu chýbal
Mäsaker ako bistro sa na nič nehrá – ľuďom má prinášať kvalitný finger food, z ktorého sa zašpiníš, skvele naješ a budeš šťastný.
„Hlavnú ponuku sme postavili na kuracích krídlach, ktoré sme vždy milovali – klasiky ako buffalo wings a podobne však nikto v Bystrici ani v okolí nepodával. My ponúkame krídla obalené v rôznych omáčkach – od pikantných mango habanero cez skvelé korean BBQ až po OG BBQ.“
„Nebojíme sa však s našou ponukou experimentovať a prinášať sezónne špeciály, ako napríklad fried chicken sandwich.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čo priviedlo Tinu a Filipa k snu priniesť do Banskej Bystrice chuť street foodu
- Aké problémy ich sprevádzali pri začiatkoch podnikania, ktoré neboli prechádzkou ružovou záhradou
- S akými bizarnými kontrolami sa musia pasovať podnikatelia v gastrosektore
- Či plánujú expandovať do ďalších miest
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy