Známe ázijské bistro mladej podnikateľky sa rozrastá. Po novom ho nájdeš na vychytenej adrese
- Vietnam pre nich nie je len trendová záležitosť, je súčasťou ich identity
- Lucia a Dávid sa rozhodli predstaviť svoje kultúrne dedičstvo a kuchyňu Slovensku a veľmi sa im v tom darí
- Vietnam pre nich nie je len trendová záležitosť, je súčasťou ich identity
- Lucia a Dávid sa rozhodli predstaviť svoje kultúrne dedičstvo a kuchyňu Slovensku a veľmi sa im v tom darí
Tvorcovia PHOčkárne už pred časom predstavili ich projekt TUK TUK. Nachádza sa v bratislavskom Kauflande na Trnavskej ceste, no aj v Kaufland Bory. Značke sa darí, a tak sa rozširuje aj do tržnice na Nivách.
Spoluzakladateľka Lucia Thao Huong Šimeková hovorí, že tu zákazníci nájdu všetko, čo si dokážu pod pojmom ázijská gastronómia predstaviť. Na svoje si tu prídeš, aj keď si vegetarián alebo vegán.
Jedlo sa tu pritom netočí výlučne okolo vietnamskej kuchyne, zakladatelia konceptu prinášajú autentické chute z celej Ázie. Obľúbené Pho tu, samozrejme, nesmie chýbať, dokonca je hneď v troch verziách: hovädzie, kuracie a aj vegan.
Pho je považované za slow-fast food. Základný Pho bo vývar sa varí aspoň 10 hodín. „Varíme ho od predchádzajúceho dňa a na druhý deň podávame s čerstvými surovinami a vietnamskými bylinkami. Zákazník má tak do 5 minút hotové pravé Phočko ako z vietnamskej ulice,“ vysvetľuje celý proces spoluzakladateľka bistra.
Bratislavčanov dokonca potešili netradičnou novinkou, akú inde nenájdeš. Ide o špeciálny Pho shot. „Je to rýchla pomoc na zahriatie, pri prechladnutí a aj ako malé jedlo, ktoré poteší, keď nie ste príliš hladní.“
A čo je tajomstvom toho najlepšieho Pho? Podľa tímu značky je nespočetne veľa variácií a filozofií, ako dosiahnuť tú najvyváženejšiu chuť a textúru Pho. Jeho príprava sa začína tým, že sa na otvorenom plameni pripaľuje zázvor, cibuľa a iné koreniny. Prepaľovanie týchto surovín prehĺbi ich arómu a doplní celkovú chuť vývaru.
Komplexnosť chutí vytvorených koreninami a bylinkami je doplnená textúrami s typickými širokými ryžovými rezancami, tenkými hovädzími alebo kuracími kúskami a chrumkavými klíčkami, ktoré vytvárajú nezameniteľnú chuť Pho.
„PHOčkáreň pre nás znamená domov – náš rodný Vietnam, kde ponúkame autentické recepty od našich starých mám. TUK TUK na druhej strane naplnil naše túžby ukázať širšie spektrum Ázie a ich rôznorodých chutí, ktoré nie sú limitované konkrétnou kultúrou.“
TUK TUK už za krátky čas na trhu stihol získať ocenenie od platformy Bolt Food. Značka bola označená za „vychádzajúcu hviezdu“ medzi reštauráciami, keďže dosiahla najrýchlejší nárast v počte objednávok.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„V TUK TUK si nesmierne vážime všetku podporu od našich zákazníkov a zákazníčok. Ukázali nám, že ‚fakt dobrá Ázia’ má v Bratislave svoje miesto, a pomohli nám udržať sa na nohách aj v ťažkých časoch. My sme tak mohli variť naše spoločné obľúbené jedlá, vrátane Bun Bo Nam Bo, Kuraťa zo Sičuánu či populárneho Pho,” uviedla Lucia.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Čo sa týka cien, cez Wolt si môžeš ich Bun Bo Nam Bo objednať od 9,70 eur, arašidové thajské kari dostaneš od 8,70 eur, Pho majú za 9,70 eur a jarné rolky za 8 eur.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroje: TUK TUK, Tržnica Nivy, Wolt, Bolt Food