Známy portál zostavil nový rebríček najhorších slovenských jedál. Sú na ňom naše milované špeciality
- Portál Taste Atlas vytvoril zoznam najhorších slovenských jedál
- Nájdu sa v ňom mnohé klasiky
- Neunikli ani jedlá z bryndze či sladkosti
- Portál Taste Atlas vytvoril zoznam najhorších slovenských jedál
- Nájdu sa v ňom mnohé klasiky
- Neunikli ani jedlá z bryndze či sladkosti
Slováci zvyknú milovať a byť hrdí na svoju kuchyňu. Od bryndze cez kyslú kapustu až po zemiakové cesto, naša gastronómia je vskutku rozmanitá a mnohým z nás chutí viac ako čokoľvek iné zo zahraničia. Nie každý však s nami súhlasí.
Populárny gastronomický portál Taste Atlas zostavil rebríček najhoršie hodnotených slovenských jedál. Na zoznam sa dostali aj absolútne klasiky.
Smotanová nátierka
Smotanová nátierka je lahodná krémová pochúťka, ktorú často pripravujeme ako rýchlu a jednoduchú desiatu či olovrant. Je vyrobená z hustej kyslej smotany, ochutená bylinkami a korením.
Najlepšie chutí namazaná na čerstvom chlebe alebo bagete. Je to ideálna voľba na raňajky alebo ľahkú večeru. Napriek tomu ju portál označil za najhoršie jedlo slovenskej kuchyne.
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp je sladké jedlo, ktoré sa pripravuje z ryže, mlieka, vajec a cukru. Často sa doň pridávajú hrozienka alebo kúsky ovocia, ako sú jablká alebo broskyne. Nákyp sa pečie do zlatista a podáva sa ako hlavné jedlo alebo dezert, často poliaty roztopeným maslom a posypaný škoricou, prípadne preliaty kompótom.
Zaradenie na zoznam môže byť pre niekoho kontroverzné, pre niekoho úplne pochopiteľné. Nákyp buď zbožňuješ, alebo nenávidíš.
Kokosové ježe
Kokosové ježe sú malé zákusky, obalené v čokoládovej poleve a nastrúhanom kokose. Sú to obľúbené sladkosti na rôznych oslavách a sviatkoch. Vyrábajú sa z piškótového cesta, ktoré sa tvaruje do guličiek a následne sa obalí v čokoláde a kokose.
Demikát
Demikát je tradičná slovenská bryndzová polievka so zemiakmi. Je to krémová a sýta polievka, ktorá sa podáva horúca a často sa do nej pridáva opražená slanina a chlieb. Je ideálna na zahriatie počas chladných dní a má výraznú chuť bryndze.
Veka
Veka je dlhý biely chlieb, ktorý sa často používa na prípravu chlebíčkov a sendvičov. Má mäkkú striedku a chrumkavú kôrku. Je výborná čerstvá, ale aj ako základ pre rôzne nátierky a obložené chlebíčky. Jej zaradenie na zoznam nás prekvapuje, keďže ide o úplne bežné pečivo.
Fliačky s kapustou
Fliačky s kapustou sú jednoduché, no veľmi chutné jedlo. Pripravujú sa z domácich cestovín (fliačkov) a dusenej kapusty, často s prídavkom údeniny alebo slaniny. Je to tradičné slovenské jedlo, ktoré je rýchle na prípravu a veľmi obľúbené v našich domácnostiach.
Liptauer
Liptauer je korenistá nátierka z tvarohu, masla, bryndze, horčice, papriky a rôznych korenín. Pochádza z Liptova a je veľmi obľúbená na obložené chlebíčky alebo ako samostatná nátierka. Má výraznú chuť a je skvelá ako predjedlo.
Karbanátky
Karbanátky sú mäsové placky vyrobené z mletého mäsa (často bravčového alebo hovädzieho), strúhanky, vajec a korenín. Tvarujú sa do okrúhlych placiek a smažia sa na panvici. Sú vynikajúce s rôznymi omáčkami, zemiakmi alebo zeleninou.
Ďalšie najhoršie hodnotné slovenské jedlá nájdeš na druhej strane. >>>
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.