Zo Slovenska robia „malý Neapol“: Tieto reštaurácie vlastnia rodení Taliani a ich jedlo je božské
- Z Talianska priniesli svoje know-how
- Teraz na Slovensku ponúkajú výnimočné gastrozážitky
- Toto sú najlepšie podniky, ktoré vlastnia priamo Taliani
- Z Talianska priniesli svoje know-how
- Teraz na Slovensku ponúkajú výnimočné gastrozážitky
- Toto sú najlepšie podniky, ktoré vlastnia priamo Taliani
Leto a príjemný závan mora v kombinácii s aperolom. Jediné, čo k tomu chýba, je len tanier skvelých cestovín alebo nadýchaná a šťavnatá pizza. More sem síce Taliani previezť nedokázali, ale zato sem priniesli impozantnú kuchyňu, ktorú Slováci len tak napodobniť nevedia.
Ono, človek môže mať rovnaké suroviny, recepty a aj výzdobu. Charakter z jedla však prevezmeš len naozaj veľmi ťažko. Títo Taliani nielen v Bratislave ukázali, že jedlo ako v Neapole si vieš dať aj napríklad pod Bratislavským hradom.
De Marco e Nicola
Túžbou Maria, ktorý je kuchárom a pekárom Nicoly, bolo priniesť na Slovensko kúsok nefalšovanej talianskej gastronómie. Tajomstvo úspechu ich pravej neapolskej pizze podľa Maria spočíva predovšetkým v láske k jedlu.
„Na to, aby ste vytvorili dobrú pizzu, musí vás baviť v každej časti jej tvorby. To vám umožní ju určitým spôsobom vylepšiť každý deň, nielen v súvislosti s chuťou, ale predovšetkým v súvislosti s konzistenciou, stráviteľnosťou a kvalitou cesta,” povedal Mario v našom článku.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Reštaurácia sa nachádza v odľahlejšej oblasti v Stupave. Okrem toho, že si tu dáš skvelú neapolskú pizzu, máš na výber aj z čerstvých cestovín, šalátov, ale aj krémové rizoto. Ceny sa pohybujú za osobu medzi 10 až 20 eur.
Langone Pizza Art
O Michalovi sme nedávno písali a nedá nám nezmieniť ho v tomto rebríčku. Pred časom pôsobil v už zaniknutej reštaurácii Sympl. Teraz však dozrel čas na realizáciu jeho vlastných plánov. Skúsený pizzaiolo sa dlho pripravoval na otvorenie svojho vlastného podniku, ktorý svoje brány otvoril len pár týždňov dozadu.
Jeho zameranie sa posunulo z čoraz viac obľúbenej neapolskej na rímsku pizzu. Základom je, že pri tej rímskej sa používa ďaleko vláčnejšie a vzdušnejšie cesto. To je následne pečené v elektrickej rúre na plechoch. Finálny produkt nielen, že vyzerá, ale aj chutí úplne inak.
Štvorcový kúsok, ktorý ťa tu vyjde približne 5 eur, predstavuje kombináciu skvelých a kvalitných surovín spolu s delikátnou nadýchanosťou a chrumkavosťou zároveň.
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.