Zo Slovenska robia „malý Neapol“: Tieto reštaurácie vlastnia rodení Taliani a ich jedlo je božské
- Z Talianska priniesli svoje know-how
- Teraz na Slovensku ponúkajú výnimočné gastrozážitky
- Toto sú najlepšie podniky, ktoré vlastnia priamo Taliani
- Z Talianska priniesli svoje know-how
- Teraz na Slovensku ponúkajú výnimočné gastrozážitky
- Toto sú najlepšie podniky, ktoré vlastnia priamo Taliani
Pizzeria Originale
Ešte stále nejdeme nazrieť do hlavného mesta, pozrieme sa na východné Slovensko. Prešovčanom ju určite netreba veľmi predstavovať, prevádzka s názvom Pizzeria Originale sa už za krátky čas stala v meste populárnou.
Jej koncept je v celoslovenskom meradle jediným svojho druhu, pretože jej tím spolupracuje s inštitútom Scuola pizza Italiana.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Pizzu sa tu pečie výlučne v pravej talianskej peci na drevo. Ten, kto pizzu z tejto pece ochutná, tento aspekt spozná už po prvom zahryznutí. Pizza v tomto podniku je naozaj zážitkom a nemal by si si ho nechať ujsť.
U Taliana/Da Andrea
Talian Andrea Ena pochádza zo Sardínie a na Slovensko prišiel v roku 2003. Dnes je šéfom úspešnej reštaurácie U Taliana. Andrea sa nesnaží robiť len biznis, no za podstatné považuje ukazovať dobrú kuchyňu a ako sa správne najesť.
V našom článku povedal, že kečup by sa na jedlo mal podľa neho dávať, keď je suché. Napríklad taká pizza je u nich taká šťavnatá, že na kečup môžeš zabudnúť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Jednu z jeho reštaurácií otvoril v prominentnej oblasti horského parku, kde sa nachádza priestor luxusnejšieho konceptu Da Andrea. Druhý podnik otvoril neďaleko centra Bratislavy.
Priemerná cena jedál sa v reštaurácii U Taliana pohybuje medzi 15 až 20 eurami. Chuťovo si vyberie naozaj skoro každý, keďže majú široký výber pizze, cestovín a mnoho ďalšieho.
Basillicó
Mnohí ju považujú za jednu z najlepších pizzerií v meste. Ak sa tomuto miestnu niečo nedá uprieť, tak je to určite autentickosť. Ak si niekedy bol v Neapole, s najväčšou pravdepodobnosťou si dostal na tanier pizzu, ako je tá z pece pizzerie Basilicó.
Nádherná tradícia Neapolu sa v ich prípade ukazujú v plnej kráse a nadýchané cesto so „spálenými pľuzgiermi“ na vrchu dodávajú unikátnu chuť.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Basillicó sa v súčasnosti môže pýšiť už dvoma prevádzkami v Bratislave. Jedna sa nachádza na ikonickej Dunajskej ulici a druhá, novšia, je na Župnom námestí. Okrem famóznej pizze za približne 8 až 10 eur si tu vieš dopriať aj ďalšie špeciality, ako napríklad lasagne alebo tiramisu, ktoré ti odstrelí chuťové bunky.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy