Zoznam najlepších jedál našich susedov prekvapil. Preniklo tam obľúbené slovenské jedlo
- Taste Atlas opäť vydal zaujímavý rebríček
- Medzi najlepšími českými jedlami sa objavil aj náš gastroklenot
- Taste Atlas opäť vydal zaujímavý rebríček
- Medzi najlepšími českými jedlami sa objavil aj náš gastroklenot
Portál Taste Atlas uverejnil ďalší zo svojich rebríčkov a aj napriek tomu, že sa nevenuje nám, ale našim bratom z Česka, sa jedno naše jedlo umiestnilo aj v tomto rebríčku.
Poďme sa teda pozrieť, aké sú najobľúbenejšie jedlá krajiny známej pre pivo, olomoucké syrečky alebo vepřo-knedlo-zelo. Väčšinu jedál už každý aspoň raz ochutnal, a preto pre nás nebudú takou veľkou neznámou.
Desiata priečka patrí „klasike“
Na poslednom, 10. mieste, sa umiestnila legenda legiend v podobe vyprážaného syru. Ak by to nebol rebríček chutí, ale kalorický rebríček, tak vyhrá bez zaváhania. Kto by predsa odolal chrumkavej strúhanke a syru, ktorý sa už na vidličke krásne roztečie?
Najčastejšou verziou je tá s československou klasikou medzi syrmi – eidam 40 %. Samozrejme, v dnešnej dobe sa už robia rôzne novodobé „hipsterské“ alternácie s kravskou hrudkou alebo gouda syrom či inými.
Eidam je však klasika, ktorá nikdy nesklame. Mnohí si myslia, že tajomstvo tohto jedla je v syre, ale je to omyl. Skutočný základ je totiž v tatárskej omáčke, ktorá, ak je domáca, tak prepojí všetky tuky z fritézy do fantastickej kôpky radosti na jazyku.
V prípade prílohy sa kreativite medze nekladú, či už zemiaky, hranolky alebo krokety sú akceptovateľné. V pekle je špeciálne miesto vyhradené len pre tých, ktorí si ako prílohu k vyprážanému syru vyberú ryžu.
Pečená kačka
Poďme sa pozrieť do stredu tabuľky na 5. miesto. Tu by som si tiež na začiatku povedal, že pečená kačka je len ďalší tajný agent z našej kuchyne do tej českej. V popise však portál uviedol, že sa typicky jedáva so zemiakovou knedľou, takže pre túto kombináciu by som ich tam nechal.
Každý hovorí, že pre Slovensko sú najtypickejšie pirohy a halušky. Podľa mňa je Slovensko rozdelené na regióny a v hlavnom meste by som len tak nezobral turistu na halušky.
Na čo by som ho však vzal, je husacina a kačka v Slovenskom alebo Chorvátskom Grobe. To je totiž presne ten typ jedla, ktoré by mohlo charakterizovať západný región, obzvlášť v okolí Bratislavy.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.