ZOZNAM: Svetoznámy magazín navštívil tradičné slovenské reštaurácie. Týchto 18 označil za najlepšie

  • Prestížny gastronomický magazín zostavil zoznam podnikov, kde by si mal ochutnať naše tradičné jedlo
  • Najlepšie slovenské reštaurácie podľa Taste Atlas
Najlepšie slovenské reštaurácie, zahraniční experti hodnotili tradičné slovenské reštaurácie
Ilustračné foto Archív Canva
  • Prestížny gastronomický magazín zostavil zoznam podnikov, kde by si mal ochutnať naše tradičné jedlo
  • Najlepšie slovenské reštaurácie podľa Taste Atlas

Kritici svetoznámeho prestížneho gastronomického magazínu Taste Atlas pochodili Slovensko krížom krážom a zostavili zoznam reštaurácií, v ktorých si môžeš v našej krajine pochutnať na skutočných tradičných špecialitách. Od bryndzových halušiek, cez kapustnicu až po parené buchty a mnoho iných dobrôt.

Na webe magazínu nájdeš nimi odporúčané klenoty aj s jednotlivými obľúbenými špecialitami, ktoré odborníkov oslovili. Do zoznamu zahrnuli aj hodnotenie z na základe recenzií používateľov Google.

4,7

Najvyššie hodnotené reštaurácie získali 4,7 bodu z možných piatich. Nájdeme tu dovedna päť rôznych podnikov.

Ako prvý podnik uvádzajú kritici Chatu pri Zelenom plese. Ako vyplýva z názvu, ide o drevenicu vo Vysokých Tatrách, kde kritici odporúčajú ochutnať parené buchty.

Nasleduje Gurmánsky Grob v Slovenskom Grobe, kde by si mal skúsiť hlavne lokše. Keď sa ale vrátime do Vysokých Tatier, narazíme na Kolibu Kamzík a miestne bryndzové halušky ako aj kapustnicu.

Štvrtým podnikom s hodnotením 4,7 sa stala Vínotéka u františkánov v Skalici, kde treba jednoznačne ochutnať skalický trdelník. A piatou reštauráciou s týmto hodnotením je U Hromadov v Rajeckej Lesnej, ktorá si tu miesto vyslúžila za svoje zemiakové placky.

4,6

V hodnoteniach len veľmi tesne zaostávajú ďalšie tri reštaurácie. V srdci Slovenska nájdeme Kolibu o Svätého Krištofa hneď za Banskou Bystricou s „prvotriednymi“ bryndzovými haluškami. Kritici ti tiež silno odporúčajú Salaš u Franka v Starej Ľubovni, kde by si mal taktiež skúsiť hlavne halušky. V Sýpke u Ludvíka v Alexandrovom dvore zase ochutnaj parené buchty.

Zvyšné podniky nájdeš na ďalšej strane >>>

4,5

Hodnotenie 4,5 z piatich si vyslúžili ďalšie dve reštaurácie. Za prvé ide o biofarmu Príroda v Stupave. Experti tu odporúčajú bryndzové halušky i strapačky. Nasleduje Koliba Starý Smokovec vo Vysokých Tatrách, kde by si zas mal skúsiť kapustnicu, ale i opäť strapačky.

4,4 a 4,3

Kritici do svojho zoznamu zahrnuli aj reštaurácie ako Zylinder v Bratislave s hodnotením 4,4. Odporúčajú ti tu bryndzové halušky. Rovnaké skóre dostal aj Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor v Pohronskej Polhore s rovnakou špecialitou.

Hodnotenie 4,3 zas nesie bratislavský Klepáč, kde by si mal okúsiť lokše a to isté platí o popradskej Hodovni a miestnych strapačkách.

Ostatné reštaurácie

Keď sa vrátime do Bratislavy, nájdeme aj dve reštaurácie ohodnotené skóre 4,2. Za prvé ide o Slovak Pub známu pre miestne halušky a pirohy. Ďalším podnikom je Pulitzer, kde taktiež narazíš na skvelé halušky.

V Oščadnici experti vyčlenili Motel Duo a mieste zemiakové placky, pričom ide o objekt s hodnotením 4,0. Poslednou odporúčanou reštauráciou je Café Mayer v Bratislave s hodnotením 3,4, kde by si mal vyskúšať bratislavský rožok.

Portál Taste Atlas nedávno zostavil aj rebríček TOP slovenských špecialít. Víťaz pritom mnohých prekvapil. Celé hodnotenie nájdeš na tomto odkaze.

Čítajte viac z kategórie: Food biznis

Zdroj: Taste Atlas

Najnovšie videá

Trendové videá